Lipcseiné Tolvaj Mária 

 

Babahordozási tanácsadó és védőnő

 

Férjemmel és két kisfiammal élek Helvécián. Első gyermekem születésére készülve még 2012-ben kezdtem el alaposabban megismerkedni a babahordozás témájával. Arra készültem, hogy szeretném őt hordozni, de majd „kipróbáljuk”, hogy neki tetszik-e ez vagy sem. Kisfiam egy igazi “ölbebaba” volt. Azt szerette, ha a nap minden percében a karomban tartom őt. Ha letettem sírni kezdett, de ha felvettem, akkor minden rendben volt. Ezért felvettem őt, de kezdett kicsit nehézzé válni, hogy csak fél kézzel csinálom a tennivalóimat. 5 hetes volt, amikor elkezdtük az elől hordozást. Megtapasztaltuk, hogy a hordozás mennyivel könnyebbé teszi az életünket, el tudtam végezni a napi tennivalókat úgy, hogy mindemellett kisfiam testkontaktus iránti igényét is kielégítem.

Mindketten nagyon szerettük ezeket az összebújásokat, de eljött az az idő, amikor már nehéz lett, és nem tudtam elöl hordozni őt. Kerestem a megoldást, de Kecskeméten nem találtam tanácsadót, aki segíteni tudott volna. Hosszas keresgélés után Budapesten találtam szakembert, aki megtanította a háti hordozást. Ekkor döntöttem el, hogy szeretnék én is segíteni a hordozni vágyó anyukáknak.

Elvégeztem a hordozo.hu -nál 

http://www.hordozo.hu/ a 70 órás képzést, amelynek eredményeképpen 2013- ban  baba- és gyermekhordozási tanácsadó és oktató lettem.

 A képzésen a hordozásról sok-sok információval gazdagodtam, rengeteg gyakorlati órán foglalkoztunk a különféle hordozóeszközökkel, azok használati módjával, illetve a baba és az anya igényeivel. 
  2015-ban megszületett második gyermekem is, akit szintén szerettem volna abban a szellemben nevelni, hogy magamhoz ölelem, amikor szüksége van rám (kezdetben szinte folyamatosan), de a nagyobb gyermekre és a házimunkára is fontos volt időt fordítanom. Ezért megint nagy segítség volt a hordozás. A kicsi nagyokat aludt rajtam, miközben pl. a nagyobbal játszottam. Így könnyítette meg az életünket a hordozás.

 

Célom, hogy minél több anyukához eljusson az információ, hogy hordozni öröm, megkönnyíti a mindennapi életünket, és a gyermek életére hosszútávon is pozitív hatással van a válaszkész gondoskodás, nevelés.Szeretném a hozzám forduló anyukáknak megmutatni a hordozás szépségeit, örömeit, és segítséget adni a nehézségek megoldásához, hogy hosszú időn keresztül hordozzák a gyermeküket. A családokhoz azzal a szemlélettel fordulok, hogy egészében lássam a baba-mama párost, az egyéni igényeknek megfelelően segítsek a hordozó kiválasztásában. 

Az elvégzett továbbképzéseim:

– csatos hordozók használata (megkötések, tanításmódszertan és másra kötés)

– a függőlegestől eltérő hordozási pozíciók elmélete és gyakorlata

– ortopédia és szövött kendő használata

– tanításmódszertan

– korszerű szoptatási ismeretek 40 órás képzés

Ha neked is segítségre van szükséged fordulj hozzám bizalommal! 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.