Kipróbáltuk a fürdős kendőt a strandon, leírom a tapasztalataimat.  Kiskise karikás kendőben fürdőztünk a 11 kg-os gyermekemmel. A kendő egy lyukacsos anyag, polyesterből készült, műanyag karikákkal, kimondottan fürdőzéshez.

fürdős karikás kendő

 

 


A kendőt még szárazon kötöttem magamra először, és így mentünk be a vízbe. Kis gyakorlás után sikerült úgy meghúzni, hogy nem is lazult ki, stabilan tartott. Vízben is kötöttem vizes kendővel, vizes gyerekkel, ez sem volt különösebben nehéz művelet.
Más érzés használni, mint egy szövött karikás kendőt, vékonyabb az anyag, de a vízben a víz felhajtóerejének köszönhetően könnyű volt benne tartani a fiamat, nem húzta a vállamat. 1 óra fürdőzés után sem éreztem még nehéznek a súlyát. ( Viszont hagyományos kendőként a vékonysága, és a műanyag karikák miatt nem használható.)
Kipróbáltuk a fürdőzést a kendő nélkül is, de az nem tetszett neki, félt, nem érezte magát biztonságban. Mikor a kendőben volt, érezte, hogy stabilan tartom, boldogan pancsolt és játszott a vízben.
A vékonyságának köszönhetően gyorsan szárad, kinyomkodva a víztől ( nem csavarva!) árnyékban 26 fokban fél órán belül száradt ( kivéve a karikánál)
További pozitívum, hogy a nagyobb gyerekkel is tudtam játszani, labdázni a vízben, és mind a hárman jól éreztük közben magunkat.

Amire érdemes figyelni a kendős fürdőzéssel kapcsolatban, hogy próbáljuk a babát minél magasabbra kötni. Mély vízbe ne menjünk babával!

Zuhanyozás közben is lehet használni, bár én azt nem próbáltam ki,  de van olyan, amikor a kicsi baba nem szívesen fürdik a kádban, de anyára kötve már jól érzi magát, és meg lehet őt fürdetni.

Összességében pozitív a véleményem róla, jól használható strandoláshoz. Érdemes kipróbálni, ha babával szeretnél fürdeni,strandolni.  Alkalmi használathoz lehetőség van a karikás fürdős kendő kölcsönzésére is. Erről bővebben    itt  olvashatsz.

További szép nyarat, és kellemes fürdőzést, pancsolást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.