Többször  találkoztam már azzal a kérdéssel, hogy mit lehet tenni,ha elalszik a baba, a hordozóban és a feje hátrabillen, nem simul a hordozó szülő hátára.  Ez többnyire akkor fordul elő a derékpántos eszközöknél ha a baba lába vízszintesen van és a háta nem gömbölyödik megfelelően. Mi ilyenkor a teendő?

 

Nézzétek meg a fotót, ezen jól látszik hogy a kisfiam elaludt és a fejét a hátamra hajtja, miközben a térdei fentebb vannak mint a feneke és a háta gyönyörűen gömbölyödik.  Ez a gömbölyűség folytatódik a háta felső  részén is egészen a fejéig, amely ebből a gömbölyűségből adódóan rám hajlik.  

Ezt úgy tudtam elérni hogy bebillentettem a medencéjét magam felé.  A hordozóba már eleve úgy raktam bele, hogy nem a derékpánt tetejére csücsültettem rá, hanem egy picit a feneke lentebb volt a testrészen és így hajtottam fel a hátára a hordozót.  Ezáltal készült egy kis bugyor a fenekének. ( Tehát a derékpánt és a testrész közé be tudom tenni a kezemet -narancssárga nyíl) Így vettem a hátamra, majd mindkét kezemmel hátranyúltam, benyúltam a hordozó alá megfogtam a két combját és a fenekét magam felé forgattam. A végeredmény a képen látható 🙂  Így tudom megakadályozni azt, hogy a hordozóban a feje hátrabillen.

A karjai kint vannak mert ebben az esetben csak az elalvás volt a cél, de ha hosszabb távon a hátamon alszik akkor mindkét kezét beteszem a hordozó pántjai alá. 

 A csatos hordozó amiben a közel három éves gyermekem alszik egy Manduca XT,  amelyet akár kölcsönözni is tudsz tőlem,   vagy ha szeretnél Manduca XT-t kedvezménnyel vásárolni, akkor a kattints ide a részletekért

2 válasz

  1. Szia! Nàlunk az a gond, hogy a hordozòban èbren lògatja a fejèt. Csatos hordozòt kölcsönöztünk (pròba gyanànt), ès ahogy belekerül, csak hàtradönti a fejèt, egyàltalàn nem tartja. Finoman pròbaltuk a fejèt a hàtunk fele nyomni, de ellenàll. Így ki nem is vittük, csak benn sètàlgatunk vele a lakàsban. 1 èves, màr hònapok òta stabilan ül magàtòl (àll is, de nem jàr). Mi lehet a gond? Màsfajta hordozòt nem szeretnènk, a csatoshoz ragaszkodunk. Köszönöm elöre is, ha van ötleted!

    1. Szia Dia! Hátha aktuális még a kérdésed, nem láttam eddig a hozzászólásodat. Egyébként, amikor nincs hordozóban, akkor rendben tartja a fejét? Azt próbáltad-e, amit a bejegyzésben leírtam? Ha kicsit lentebb engeded a fenekét a hordozóban és bebillented a medencéjét magad felé, akkor kényelmesebben tud gömbölyödni a háta és könnyebben rád tudja hajtani a fejét ébren és alvó állapotban is. A csatos hordozóval nincs gond, ha a megfelelő pozícióban tud benne lenni a baba. Erről itt írtam röviden. Illetve egy év körül lehet olyan a babáknál, hogy élvezik ezt a hátrahajlott pozíciót, ha ez áll a háttérben akkor is érdemes megpróbálni valahogy visszacsalogatni a normál függőleges tartásba. (pl: valamit a kezébe adni, előlről beszélni hozzá, érdekes dolgot mutatni neki) Ilyen esetben a baba vissza tudja magától is emelni a fejét, csak élvezi, hogy így nézelődhet és más helyzetből látja a világot. Ez az, ami egy idő után már nem lesz érdekes számára és elhagyja ezt a szokást. Marcsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.