Többször  találkoztam már azzal a kérdéssel, hogy mit lehet tenni,ha elalszik a baba, a hordozóban és a feje hátrabillen, nem simul a hordozó szülő hátára.  Ez többnyire akkor fordul elő a derékpántos eszközöknél ha a baba lába vízszintesen van és a háta nem gömbölyödik megfelelően. Mi ilyenkor a teendő?

 

Nézzétek meg a fotót, ezen jól látszik hogy a kisfiam elaludt és a fejét a hátamra hajtja, miközben a térdei fentebb vannak mint a feneke és a háta gyönyörűen gömbölyödik.  Ez a gömbölyűség folytatódik a háta felső  részén is egészen a fejéig, amely ebből a gömbölyűségből adódóan rám hajlik.  

Ezt úgy tudtam elérni hogy bebillentettem a medencéjét magam felé.  A hordozóba már eleve úgy raktam bele, hogy nem a derékpánt tetejére csücsültettem rá, hanem egy picit a feneke lentebb volt a testrészen és így hajtottam fel a hátára a hordozót.  Ezáltal készült egy kis bugyor a fenekének. ( Tehát a derékpánt és a testrész közé be tudom tenni a kezemet -narancssárga nyíl) Így vettem a hátamra, majd mindkét kezemmel hátranyúltam, benyúltam a hordozó alá megfogtam a két combját és a fenekét magam felé forgattam. A végeredmény a képen látható 🙂  Így tudom megakadályozni azt, hogy a hordozóban a feje hátrabillen.

A karjai kint vannak mert ebben az esetben csak az elalvás volt a cél, de ha hosszabb távon a hátamon alszik akkor mindkét kezét beteszem a hordozó pántjai alá. 

 A csatos hordozó amiben a közel három éves gyermekem alszik egy Manduca XT,  amelyet akár kölcsönözni is tudsz tőlem,   vagy ha szeretnél Manduca XT-t kedvezménnyel vásárolni, akkor a kattints ide a részletekért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük