Ha a babád hordozása mellett döntesz van néhány fontos szempont, amit be kell tartani, ahhoz, hogy biztonságos, és kényelmes legyen mindkettőtöknek a hordozás:
-Legfontosabb, hogy a baba kapjon levegőt a hordozóban- Az álla  és a mellkasa között legyen kétujjnyi hely, és szabadon legyen az orra.
-A hordozó legyen megfelelően szoros rajtatok. Ne legyen laza az eszköz- ettől a baba nem érzi magát biztonságban. Ne lötyögjön rajtad, ha mozogsz ne távolodjon el tőled a baba. Akkor is laza, ha úgy érzed, hogy kézzel is tartani kell még a babát. Túl szoros se legyen– mindketten könnyen tudjatok benne nagy levegőt is venni. Ne szorítson, ne vágjon sehol a hordozó.
– A baba a hordozó személy fele nézzen.
– A baba lábai legyenek terpeszbentérdben behajlítva, kicsit felhúzva. A térdei legyenek picit magasabban a popsinál.
– A baba lábai legyenek térdhajlattól térdhajlatig alátámasztva.
– A baba ne dőljön el a hordozóban. A két csípője és a két válla legyen párhuzamos egymással.
– A baba háta a baba fejlettségéhez képest legyen megtámasztva. Pici babának, aki még nem tartja a fejét, a fejét is meg kell támasztani. Később mikor a fejét már tartja úgy tegyük a hordozóba, hogy a kezei bent vannak az eszközben.Majd ha a kezét is ki szeretné tenni, akkor hónaljig támasszuk meg. Hónaljig azonban mindenképpen meg kell támasztani nagyobb gyereket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.