A hordozás egyéb fontos információi mellett érdemes pár szót ejteni a hordozók tárolásáról is. A hordozók tárolására odafigyelve növelheted a hordozód élettartamát is. Ez elsőre furcsán hangozhat, de a bejegyzés végére ki fog derülni, hogy tényleg számít, hogyan tárolod a hordozóidat. Tárolásnak számít minden olyan alkalom amikor a baba nincs a hordozóban, és a hordozó nincs rajtad. 

Ha hosszabb távon szeretnéd tárolni a hordozóeszközeidet, lehetőleg tisztán, kimosva tedd ezt meg. A rajta lévő babanyál, „bukás maradék” károsítja az anyagot. (A hordozók mosásáról majd egy másik bejegyzésben lesz szó) Hosszabb távon érdemes valamilyen tárolózsákba tenni az eszközöket. 

Ha csak rövid távon szeretnéd tárolni akkor is jó, ha odafigyelsz a hordozók tárolására. Tárolásnak számít minden olyan alkalom amikor a baba nincs a hordozóban, és a hordozó nincs rajtad. 

Tárolási módok:

– Mindegyik hordozó tárolásánál figyelj rá, hogy közvetlen napfénytől védve tárold, a nap fakíthatja a színeket. 

-Kendőket tárolhatod összehajtogatva, szekrénybe téve.

-Feltekerve is tárolhatsz bármilyen kendőt, ha ez tűnik egyszerűbbnek.

-Szövött kendőnél jól működik, ha befonod őket. 

-Felakasztva, azaz valamilyen eszközre teljes szélességében felteríted a kendőt, lehetőleg olyanra, ami szélesebb alátámasztást biztosít a kendőnek, mint pl a bordásfal. A ruhaszárító nem jó erre a célra, csak egy kis helyen tartja a kendőt. Rugalmast így ne!

-Rugalmas kendőt ne tárolj felakasztva, kiterítve. Hosszas állás után a kendő a saját súlya alatt nyúlhat, és ezáltal károsodhat. 

-Karikás kendőt a karikánál akaszthatod fel.

-Csatos hordozót, mei tait vállfára is felakaszthatod. 

 

-Mei tai-t, csatost összehajtva tárolhatod, lényeg, hogy lehetőleg a pántok simán álljanak, ne legyenek összegyűrve.

-Mei tai összehajtására többféle módszer is létezik, ahogy én szoktam az úgy néz ki, hogy először félbehajtom a mei tait a testrész hosszabbik oldalán, ezáltal a két derékpánt és a két vállpánt egymáshoz simul. Ezután a derékpántot rátekerem a testrészre. Majd a feltekert derékpántra feltekerem a  félbehajtott testrészt és a vállpátokat. Ha ilyen módon történik a hordozó tárolása, akkor szépen össze van hajtva, kicsi helyet foglal, nem esik szét könnyen, és ami a fő, minden pánt, és a testrész is simán áll. ( hamarosan készítek fotókat is róla)

-Csatos hordozónál sem jó, ha csak össze van gyűrve. Ennek összehajtása nálam úgy néz ki, hogy a testrész külső, deroros részét fogom magamhoz, a derékpánt van alul. A két vállpántot behajtom a testrész elé, majd a csatos felső részétől indulva a pántokkal együtt feltekerem a hordozót. Amikor elérek a derékpánthoz, a derékpántokat összefogom a testrészen és becsatolom. Ha szükséges szorosabbra húzom a hevedert a derékpánton, hogy ne csússzon szét a hordozó. Ebben a helyzetben foglalja a legkisebb helyet. 

Hogyan ne tároljuk:

-szétszórva a földön,

-derékpántos eszközöket összegyűrve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.