A Kecskeméti Hordozós klub mai ( 2017. 10.27) alkalmán a téli hordozásról beszélgettünk, illetve történt egy nyereménysorsolás, és volt meglepetés is.  Megbeszéltük, hogyan öltöztessük a babánkat, és hogyan öltözzünk mi, ha hordozni szeretnénk télen is. Vittünk sok- sok eszközt, amellyel be tudtuk mutatni, hogy milyen hordozós ruházatok léteznek. Beszéltünk róla, hogy a babánk az öltöztetésekor kiemelten figyeljünk a hordozóból kilógó testrészeire, azaz a fejére, nyakára és a lábára. Fejre érdemes megkötős sapkát tenni, mert azt nem tudja olyan könnyen levenni a baba. Létezik űrhajós sapka, amely sapka és sál egyben. A téli hordozás alkalmával a nyakára tehetünk garbósálat, ez nem fog leesni a nyakáról, ha a hátunkra vesszük a babát.

Megnéztük, hogy milyen kabátot vehetünk magunkra. Először téli hordozáskor pici babával közös kabátot érdemes felvenni. Közös kabát lehet egy nagyobb méretű kabát, amelybe mind a ketten beleférünk. Háti hordozáskor az anya és a baba feje is ugyanazon a nyíláson bújik ki. Egy másik lehetőség, hogy átalakíthatunk magunknak egy kabátot hordozóssá, azaz a kabát hátán kivágunk egy T alakú nyílást, oda betoldunk egy bővítést. Ebben az esetben a baba feje a kabát hátán lévő nyíláson bújik ki. Illetve a téli hordozáshoz lehet vásárolni gyárilag készült hordozós kabátokat. Ebben az esetben előre ki van alakítva a baba fejének a  nyílás a kabát hátán. Az ilyen hordozós kabátok többnyire úgy vannak kialakítva, hogy lehet normál kabátként is használni, van bennük olyan betét, amelyet az elől hordozáshoz lehet használni, illetve háton hordozóssá is átalakítható. Ezek a kabátok sok praktikus tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek még jobban megkönnyítik a használatukat.

Léteznek hordozótakarók is, melyek többnyire az átmeneti őszi időben nyújtanak jó megoldást a hordozáshoz. Ilyenkor a baba hátát védjük még egy réteg takaróval, de mi magunkra még nem veszünk fel kabátot. A kecskeméti Hordozós Klubban a téli hordozáshoz bemutatott eszközöket fel is lehetett próbálni az anyukáknak. Sokan éltek ezzel a  lehetőséggel, lehetett próbálni Liliputi kabátot, Möbius pulcsit.

Emellett természetesen lehetett hordozóeszközöket is próbálni, és volt alkalom a hordozóeszközöket, illetve kötődő neveléssel kapcsolatos könyveket kölcsönözni.

A Kecskeméti Hordozós Klubban egy különleges esemény is történt, mégpedig nyereménysorsolás. A Babahordozóhét alkalmából a facebookon meghirdetett kihívás sorsolása történt . A kihívás abból állt, hogy fotókat kellett feltölteni, melyen különböző módon kellett pózolni a hordozóeszközben. Pl: 

fotózkodj ablakpucolás közben!, fotózkodj portörlés közben!, fotózkodj a családdal hordozás közben! stb. Ennek a kihívásnak a nyereménye egy Lujzus által felajánlott nyeremény volt: Egy 20%-os kupon bármely hordozóeszközre, vagy egy választható Lujzus által varrt táska. A nyertes: Kothencz- Váczi Anett

 

 

A Kecskeméti Hordozós Klub egyik  meglepetése egy Mamaruga vándor kendő volt, amit lehetett próbálni.

 

A másik meglepetés, hogy kapott a klub egy Tula Free to grow hordozót, amelyet lehet kölcsönözni is!

babytula.com
fotó innen

 

 

Köszönjük, hogy eljöttetek a klubba, és sokat próbáltatok, kérdeztetek! Várunk Benneteket legközelebb is november 10-én!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.