Rövid válasz a kérdésre az, hogy amennyi jólesik mind a kettőtöknek 🙂

Kicsit hosszabban: Amíg a babád a pocakodban volt, addig  napi 24 órán keresztül hordoztad. Amikor megszületik a babád, akkor sem szűnik meg a hordozás iránti igénye egyik napról a másikra.Az újszülöttek, és a kicsi babák igénye az, hogy 24 órán keresztül szoros testkontaktusban legyenek a gondozójukkal, mert így érzik magukat biztonságban. Mivel az embergyerekek fejletlenül, azaz önellátásra, és helyváltoztatásra képtelenül jönnek a világra, ezért még hónapokon keresztül arra van szükségük, hogy valamilyen formában hordozzuk őket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy éjjel- nappal hordozóba kell tenni a babádat, hiszen napközben egy csomó dolog történik ami miatt nincs rajtad pl: pelenkázod, fürdeted, eteted ( ezt is meg lehet tenni hordozóban, ha szükséges).
Tehát ha a baba oldaláról nézzük, ő szereti, ha felveszed, hordozod őt.

Neked, az anyukájának azonban a saját igényeidet is figyelembe kell venned, egyrészt fizikailag hogy érzed magad, másrészt milyen időtartamú hordozás az, amit szívesen, örömmel vállalsz, úgy hogy te is jól érezd magad a bőrödben.

Tehát a hordozás mennyisége nagyon egyéni minden családnál, mert van aki alkalomszerűen hordoz, és van, aki napi több órát. E két végpont között bármi lehet, attól függően, hogy az adott baba- mama párosnak, azaz nektek mi a legjobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.