Mikor elhatározzátok, hogy hordozni szeretnétek a babátokat, felmerül a kérdés, hogy milyen eszközt válasszatok ehhez.  Szerencsére ma már nagyon sokféle hordozó közül választhatunk, sokszor a bőség zavara okoz gondot. 

Nézzük meg melyek azok a szempontok amiket az eszköz választásnál figyelembe kell venni, és amelyekre tanácsadóként én is mindig rákérdezek.

Laura Garcia fotója a Pexels oldaláról

Először is fontos tudni, hogy mekkora a babának a súlya, és kora. Ez azért fontos mert különböző súlyú, és korú babáknak különböző hordozó eszközöket javaslunk. Van olyan, amit már újszülött kortól tudnak használni,  de hamar kinövik a babák, és van olyan, amit  kicsit később tudnak elkezdeni használni, de esetleg már a hordozós kor végéig megfelelő lesz a baba számára. 

Következő szempont, hogy milyen hordozót szeretnétek.  Szívesen kötitek a hordozókendőt,  vagy valamilyen  egyszerűbb eszközt  használnátok szívesen? Vannak akik nagyon szeretik a kendő gyönyörű szép színeit, mintáit, Másnak az a fontos, hogy gyorsan felvehessék benne a gyermeket.

Ezek alapján már körvonalazódik, hogy mely eszközök jöhetnek szóba nálatok. 

Ezek után kerül előtérbe, hogy próba után kiderüljön, hogy kényelmes-e az eszköz.  Nagyon fontos hogy számotokra kényelmes legyen mert akkor használjátok szívesen a hordozót, ha mindketten jól érzitek benne magatokat. Van olyan is, amikor a család jön egy elképzeléssel, hogy milyen hordozót szeretne,  de a kipróbálás után kiderül, hogy egy teljesen másik eszköz válik be nekik. Ezért is nagyon fontos a próba, és ez egy jó lehetőség, hogy vásárlás előtt kiderüljön,  a kiszemelt eszköz valóban nektek való- e.

További szempontok lehetnek még, hogy mennyi  energiát, időt igényel megtanulni  használni? Mire szeretnétek használni? Pl.:  csak alkalomszerűen kiránduláshoz vennéd elő, vagy autóból kiszállva használnád,  vagy napi szinten otthon is, és utazáshoz is.

Egyedüli hordozó eszköznek szeretnéd,  vagy kiegészítésnek a meglévő hordozód mellé? 

Mennyibe kerül? Problémát jelent-e ha leér a földre kötés közben? 

Ezeket a szempontokat, illetve mindent, ami számodra fontos, a tanácsadás során átbeszélünk, hogy végül olyan eszközötök legyen, ami minden szempontból megfelel az elvárásaitoknak. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.